CIJELA BiH ČEKA NA MOSTAR: Upitni lokalni izbori i u novembru

CIK BiH je u maju ove godine saopštio da će izbori umjesto u oktobru biti održani u novembru zbog nedostatka sredstava

  • Politika

  • 09. Jul. 2020  09. Jul. 2020

  • 2

Izbori u Bosni u Hercegovini možda neće biti održani ni u novembru već u decembru, čime smo došli u još jednu apsurdnu situaciju da kritike koje su unazad dva mjeseca brojni političari upućivali članovima CIK zbog odluke da pomjere izbore za novembar, sada i sami traže dodatna pomjeranja, piše Srpskainfo.

CIK BiH je u maju ove godine saopštio da će izbori umjesto u oktobru biti održani u novembru zbog nedostatka sredstava koja treba da se obezbijede sa nivoa BiH, što je izazvalo oštre kritike na račun članova te Komisije.

Ubrzo potom SNSD je podnio i apelaciju Ustavnom sudu BiH u kojoj je tražio ocjenu ustavnosti odluke CIK o odgađanju izbora. Najžešći u osudi odgađanja izbora bili su u HDZ BiH, tvrdeći kako je takva odluka nelegalna i da nema osnova da se izbori odgode.

Ovih dana su, međutim, potpuno okrenuli ploču, pa sada smatraju ne samo da je pomjeranje neophodno već da bi izbori trebali biti u decembru, a ne novembru!

Sastanak

Da bi izbori mogli da se održe u decembru javnosti je upoznata prije dva dana, nakon sastanka delegacija SNSD, HDZ i SDA, predvođene liderima Miloradom Dodikom, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...