ČOVIĆ POTRČAO U ZAGRLJAJ PLENKOVIĆA: Evo o čemu su razgovarali...

Sigurna Hrvatska je prepoznat partner u gradnji europske budućnosti Bosne i Hercegovine te ostvarivanju punopravne jednakosti Hrvata Bosne i Hercegovine kao konstitutivnoga naroda, zaključeno je jučer u Zagrebu na sastanku predsjednika HDZ-a BiH i zamjenika predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragana Čovića i predsjednika HDZ-a i premijera Republike Hrvatske Andreja Plenkovića.

  • Politika

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Zvaničnici su, također, razgovarali o izborima za Hrvatski sabor te o rezultatima koje je Hrvatska demokratska zajednica ostvarila, saopćio je Ured za informiranje HDZ-a BiH.

"U svjetlu predstojeće saradnje s legitimnim političkim predstavnicima Hrvata Bosne i Hercegovine, saglasno je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom na promicanju europskih vrijednosti i zaštiti hrvatskoga naroda", navodi se u saopćenju Ureda.

Tokom sastanka, razgovaralo se i o zajedničkim naporima i uzajamnoj podršci u suzbijanju pandemije koronavirusa, prekograničnoj saradnji, pomoći Europske unije, kao i o drugim aktuelnim temama.

Sastanku su, uz predsjednike Čovića i Plenkovića, prisustvovali su i Davor Božinović, potpredsjednik Vlade RH i ministar unutrašnjih poslova, Gordan Grlić Radman, ministar vanjskih i europskih poslova RH, i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas te državna tajnica za političke poslove u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova Zdravka Bušić, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...