HAOTIČNO NA JADRANU: Mjere niko ne poštuje, počela izbijati različita žarišta koronavirusa

Njemačku turisti ne moraju u karantenu po povratku u Njemačku.

  • Regija

  • 10. Jul. 2020  10. Jul. 2020

  • 0

Njemački mediji izvještavaju o turističkoj sezoni u Hrvatskoj, kao i o tome kakve su mjere protiv pandemije koronavirusa na snazi te koliko se poštuju, prenosi index.hr.

Tako njemački RTL u svojem prilogu navodi da rijetki u Hrvatskoj nose maske. Jedna njemačka turistkinja koja ljetuje u Rovinju smatra da se Hrvati ponašaju previše opušteno kada je riječ o Covid-19. “Ja stalno razmišljam o virusu”, kaže ova turistkinja.

RTL navodi da je u Hrvatskoj u proteklim tjednima broj zaraženih bio nizak, da bi onda odjednom počela izbijati različita žarišta koronavirusa. "Najviše slučajeva ima u glavnom gradu Zagrebu i okolici te u Slavoniji na istoku zemlje", ističe se u prilogu i dodaje da su "priobalne regije zasad pošteđene".

Novinarka RTL kaže da "nije nikoga vidjela da nosi masku u zatvorenim prostorima", dok iz turističke zajednice ističu da nije zabilježen nijedan slučaj zaraze turista koronavirusom u Istri.

Napominje se da njemački turisti u povratku moraju proći kroz Sloveniju u periodu do 12 sati i da se ne smiju zadržavati tamo jer "važe stroga pravila". Njemačku turisti ne moraju u karantenu po povratku u Njemačku, zaključuje svoj prilog RTL.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...