JEZIVA TRAGEDIJA U SUSJEDSTVU: Maturanti slavili kraj škole pa se utopili u jezeru, reanimirali su ih dugo...

Velika tragedija dogodila se jučer nešto poslije 15 sati u Bedekovčini u Hrvatskoj.

  • Hronika

  • 11. Jul. 2020  11. Jul. 2020

  • 0

Dvojica maturanata iz Mihovljana utopila su se u Bedekovčanskim jezerima.

Navodno se radi o 17-godišnjaku i 18-godišnjaku. Oni su se biciklima vraćali s dodjele svjedodžbi iz Srednje škole Krapina te su se odlučili osvježiti u jezeru. Htjeli su proslaviti kraj škole.

Bili su u društvu još jednog mladića, koji je neplivač te se nije htio s njima okupati u jezeru. Sva trojica su bili učenici trećeg razreda.

Uspjeli ih izvući, ali su preminuli u bolnici

Prema pisanju Zagorja.com, dvojica maturanata ušla su u preduboku i mutnu vodu te su se utopila.

Na intervenciju su stigli Hitna i vatrogasci, koji su skočili u vodu. Iz vode su ih izvukli bedekovčanski vatrogasci Tomislav i Denis Novosel, Ivan Odak te kupač Vladimir Turk.

Hitna ih je dugo pokušavala reanimirati, a potom su prebačeni u bolnicu. Preminuli su nekoliko sati kasnije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...