OVAKAV SNIMAK JOŠ NISTE VIDJELI: Pogledajte kako izgleda do sada izgrađeni put Stolac -Neum (VIDEO 360)

Magistralna cesta M-17.3 Stolac - Neum čija je dužina 36 kilometara trebala bi biti u funkciji 2021. godine, čime će jedini bosanskohercegovački grad na moru konačno biti povezan s ostatkom zemlje kvalitetnom magistralnom cestom.

  • Ekonomija

  • 11. Jul. 2020  

  • 0

Javno preduzeće Autoceste FBiH objavilo je video snimak izgrađenih dijelova ceste i to dionice Stari Neum - Babin Do dužine 5,3 km, Babin Do – Oštrovac dužine 1,7 km i tunel Oštrovac dužine 190m, te Oštrovac – Broćanac (5,075 km).

Podsjećamo, u okviru Projekta izgradnje magistralne ceste M-17.3 Neum Stolac, tunel Žaba (Hutovo) dužine 970 metara probijen je 17. jula prošle godine, a prvobitna očekivanja su bila da će kompletni radovi biti završeni u maju ove godine.

Ipak, prema riječima inžinjera Sandra Salihovića, direktora gradilišta tunela Žaba, tunel bi u najboljem slučaju mogao biti otvoren u septembru. Inače, tunel Žaba omogućava da se od Mostara do Neuma, bez prelaska granica, dođe za oko jedan sat.

Pogledajte video:

(napomena: u gornjem lijevom uglu mijenjate pogled)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...