SVI SU BILI U ŠOKU: Proglasili ga mrtvim, a on se dva mjeseca kasnije vratio kući...

Njegov preplašeni ujak rekao je za lokalne medije da je cijela porodica bila šokirana kada su pomislili da se Jiao vratio iz mrtvih.

  • Šareni svijet

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 0

Kinez Jiao (43), kojeg su doktori ranije proglasili mrtvim, vratio se kući živ, dok su članovi porodice ostali šokirani.

Jiao se pojavio na pragu kuće dva mjeseca nakon što je porodica održala sahranu i kremirala tijelo preuzeto iz bolnice. Ovaj Kinez, koji ima mentalnu bolest, nestao je iz svoje kuće u jugozapadnom kineskom gradu Čongking u martu.

Njegov preplašeni ujak rekao je za lokalne medije da je cijela porodica bila šokirana kada su pomislili da se Jiao vratio iz mrtvih. Međutim, na kraju se ispostavilo da je u pitanju greška. Naime, iz bolnice tvrde da su doktori pomiješali drugog pacijenta s njim, jer su bili veoma slični, piše "Daily Mail".

Bolnica je rekla da su doktori slučajno identifikovali drugog muškarca, čije ime nije poznato, kao Jiaoa, jer su bili veoma slični.

"Ljekari su pregledali ličnu kartu pacijenta i izgledali su zaista slično", rekao je doktor Liu Ksiao, glavni ljekar za hitne slučajeve u Kineskoj bolnici za tradicionalnu medicinu u Venzhouu.

"Snimili smo sliku i poslali je policiji. Odgovornost policije je bila da identifikuje osobu i kontaktira porodicu", dodao je Liu.

Medicinari su rekli da je dvojici muškaraca ranije dijagnostikovan TB, što je doktore zbunilo u provjeri njihovih identiteta.

Porodica je sljedećeg dana stigla u bolnicu, a doktori su im rekli da, najvjerovatnije, neće da preživi, jer boluje od ozbiljne infektivne bolesti. Njegov ujak rekao je da nisu uspjeli da ga identifikuju, jer je nosio masku i bio prikopčan na kiseonik. Također, nisu uspjeli da mu priđu zbog straha od koronavirusa.

Doktori su ga ubrzo proglasili mrtvim. Porodica nije vidjela tijelo, jer je odmah poslato u krematorij usljed pandemije, a potrošila je još 140.000 juana (oko 15.000 eura) na veliku sahranu.

Dok se porodica borila s tugom, njegov ujak je krajem maja primio poziv od policije. Rekli su mu da su pronašli beskućnika koji tvrdi da je Jiao. Uz pomoć policije, Jiao se vratio kući 5. juna.

Zbog svog mentalnog stanja, Jiao nije bio u stanju da objasni kako je prešao gotovo 1.500 kilometara do Shangraoa.

Porodica očekuje kompenzaciju od bolnice.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...