MEKTIĆEVA REAKCIJA NAKON ŠTO SU GA NAPALI IZ VLADE RS-a: "Ovdje je korištena..."

"Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske najoštrije je osudilo upotrebu hemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, a što je zabilježeno proteklog vikenda na rijeci Ukrini od strane neodgovornih pojedinaca", naveli su jutros iz Ministarstva; Na ovo saopćenje odgovorio je SDS-ov poslanik Dragan Mektić, koji je učestvovao u kupanju na Ukrini, gdje je korištena pjena.

  • Mini market

  • 13. Jul. 2020  13. Jul. 2020

  • 1

"Lažni dušebrižnici iz SNSD-a. Termoelektrana u Stanarima kad ispusti otpad od crnog uglja, Ukrina bude mutna ko oranje. Čitav Prnjavor gradsku kanalizaciju ispušta u rijeku Vijaku i ne uzimaju uzorke. Ovdje je korištena ekopjena na biljnoj bazi Eurolajn", naveo je Mektić, prenosi N1.

Iz Ministarstva su zatražili od entitetskog Inspektorata da se istraži i ispita ovaj slučaj, koji je privukao i pažnju medija, a u kojem je, na osnovu do sada prikupljenih podataka, utvrđeno da je pjena koja je korištena u rijeci Ukrini, nastala iz topa za generator pjene. "Vode RS-a" su, kako se navodi u saopćenju iz resornog ministarstva, već naložile da se uzme uzorak vode za hemijsku analizu.

"Upotreba hemikalija pogubna je za biljni i životinjski svijet rijeka, a posebno je specifično što se to dogodilo na rijeci Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu 'cvjetanja rijeke', odnosno 'ukrinskom vodenom cvijetu', koje izaziva jedna vrsta bijelog leptira", podsjeća se u saopćenju. Neshvatljivo je, dodaju, i nedopustivo da se u svrhu zabave u rijeku ispuštaju hemikalije, a Ministarstvo će do kraja insistirati na tome da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja rijeka.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...