TUŽAKALO IZ OKOLICE BANJE LUKE: Dodik pisao predsjednici Švicarske, a do jučer nije znao ni kako se zove

Još jedan sramotan istup laktaškog kabadahije.

  • Mini market

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 5

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u pismu upućenom predsjednici Švicarske Konfederacije Simonetti Sommarugi istaknuo je da je informisan da je njegov kolega iz Predsjedništva Šefik Džaferović vršio direktan pritisak na njen kabinet da izmijeni videoporuku komemorativnom skupu u Srebrenici uz eksplicitan zahtjev da njeno obraćanje mora da sadrži riječ "genocid".

Dodik je zamolio Sommarugu, piše Srna, da Džaferovićeve stavove i zahtjeve shvati kao njegove lične stavove, koji ni na koji način ne odražavaju zvaničan stav BiH, te da je najgrublje zloupotrijebio instituciju Predsjedništva BiH, u kojem se odluke donose konsenzusom sva tri člana Predsjedništva BiH. "Na ovaj način gospodin Džaferović nanio je ogromnu štetu našim bilateralnim odnosima. Ovakva vrsta pritiska i cenzure ne samo da nije diplomatski primjerena nego može ozbiljno da naruši naše prijateljske odnose", naveo je Dodik u pismu.

Baš se sramoti, a i nas zajedno sa sobom, ovaj lik.

(S. B.) 

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...