JOŠ U KRITIČNOM STANJU: Drama kod Ilijaša, muškarca ujela zmija

Muškarac iz naselja Misoča nadomak Ilijaša hitno je prevezen najprije u Dom zdravlja, a kasnije i u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nakon što ga je ujela zmija otrovnica.

  • Hronika

  • 14. Jul. 2020  14. Jul. 2020

  • 0

Iz Doma zdravlja Ilijaš za portal Radiosarajevo.ba potvrdili su da su oni prvi primili pacijenta.

"Muškarca smo primili preko reda pošto je u pitanju hitan slučaj. Na nozi se vidio ujed zmije. Zvali smo Hitnu pomoć kako bi ga oni prevezli dalje", rekli su za Radiosarajevo.ba iz Doma zdravlja Ilijaš.

Prema trenutno dostupnim informacijama, radi se o K. M. (1968), kod kojeg je medicinsko osoblje Doma zdravlja Ilijaš uočilo oticanje jezika, otežano disanje i jako znojenje. Također, muškarac je rekao kako ima nagon na povraćanje.

Pri pružanju pomoći otvorena mu je vena i imobilisana noga te mu je venski ubrizgan hidrokortizon, intramuskularno sinopen, a nakon toga je primio i adrenalin.

Iako mu je spašen život, još je u kritičnom stanju.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...