DNEVNA DOZA VUČIĆEVIH LAŽI: "Situacija u Srbiji lakša nego bilo gdje u Evropi"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je kako pregovaraju sa jednom zemljom koja je, kako kaže, izumila vakcinu i već je daje ugroženoj populaciji.

  • Regija

  • 15. Jul. 2020  15. Jul. 2020

  • 0

"Nadamo se da ćemo imati vakcinu do prije kraja godine. To bi bio spas za Srbiju, našu ekonomiju i sve drugo", rekao je Vučić.

Istaknuo je kako situacija "nigdje u svijetu, pa ni u Srbiji, nija laka, ali da je situacija u Srbiji lakša nego bilo gdje u Evropi". Građanima je poručio da "slobodno troše novac te da penzije i plate neće kasniti", rekao je Vučić.

Prikazao je povećavanje javnog duga u zemljama Evrope i svijeta te naglasio kako je taj dug u Srbiji pod kontrolom.

"U Srbiji je 57 posto stopa javnog duga u odnosu na BDP. Ljudi, ne brinite, ja sam težak čovjek, pesimista sam po prirodi. Neće biti lako, ali bit će bolje nego u svim evropskim zemaljama i što se tiče posla, plata i penzija. Molim vas samo da pokušamo pobijediti koronu odgovornošću i ozbiljnošću. I kada mislite da nemamo rezervi, mi ćemo ih naći", rekao je Vučić.

Naglasio je kako poljoprivreda dobro ide i da ga ne zanima "što postoji trend opće kuknjave".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...