POLICIJSKA BRUTALNOST: Policajac pretukao beskućnika u vozu jer je zauzimao previše mjesta

Joseph T. optužen je za navodni napad na policajca nakon što su ga pokušali izbaciti iz metroa jer je zauzeo više od jednog mjesta.

  • Šareni svijet

  • 16. Jul. 2020  

  • 0

Joseph T. koji je beskućnik u New Yorku, zatražio je besplatnu pravnu pomoć pri ovom slučaju. Njegov advokat želi da se odbace sve optužbe protiv njega, a da policajca umiješanog u slučaj otpuste.

Na snimci koja je procurila vidi se kako policajac prilazi Josephu i pokušava ga izbaciti iz metroa. Čovjek se odupirao, a onda ga je policajac brutalno krenuo udarati.

"Brutalni napad na Josepha od strane tih službenika je i nerazumljiv i potpuno neodbranjiv", rekla je odvjetnica pravne pomoći Edda Ness.

NYPD nije dao nikakav komentar na ovaj incident.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...