TEŠANJSKI NAFTAŠI ŠIRE BIZNIS: “Hifa-Oil” pregovara o zakupu objekata druge firme...

Tešanjska kompanija "Hifa-Oil" pregovara s određenim privrednim subjektom o zakupu objekata.

  • Ekonomija

  • 20. Jul. 2020  20. Jul. 2020

  • 0

Tim povodom se obratila i Konkurencijskom vijeću sa zahtjevom za davanje mišljenja u vezi s obavezom prijave koncentracije.

No, u dokumentu su cenzurirani podaci o drugoj kompaniji, odnosno čije objekte "Hifa-Oil" želi zakupiti.  

Podnosilac zahtjeva trenutno je, kako se navodi, u aktivnim pregovorima s određenim privrednim subjektom u vezi sa zaključivanjem ugovora o zakupu.

"Hifa-Oil" je privredni subjekt čija je osnovna djelatnost promet naftom i naftnim derivatima, odnosno prodaja goriva, mazuta, bitumena te pružanje usluge transporta nafte i naftnih derivata naveliko putem tranzitne prodaje.

Osim prodaje i distribucije goriva naveliko, "Hifa-Oil" posjeduje i 11 maloprodajnih objekata u BiH.

Prema navodima iz zahtjeva, to iznosi manje od 10 posto od ukupnog broja maloprodajnih objekata u Bosni i Hercegovini, jer samo u Federaciji postoji oko 600 benzinskih pumpi.

Najveći dio prometa i prihoda "Hifa-Oil" ostvario je od veleprodaje derivata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...