STRAVA I UŽAS: U ovoj zemlji specijalna policija već danima po ulicama sakuplja tijela žrtava koronavirusa…

Pretpostavlja se da je 80 do 90 posto pronađenih preminulo od posljedica Covida-19.

  • Svijet

  • 22. Jul. 2020  22. Jul. 2020

  • 0

Specijalna policijska jedinica uklonila je u proteklih pet dana 420 ljudskih leševa s ulica, iz automobila i napuštenih stanova iz bolivijske prijestonice La Paza i najvećeg grada u toj zemlji Santa Cruza, izvijestio je AP.

Pukovnik policije Ivan Rohas, načelnik ove specijalne policijske jedinice, izjavio je da se pretpostavlja da je 80 do 90 posto pronađenih preminulo od posljedica Covida-19.

Prema podacima Bolivijskog instituta za forenzička istraživanja, od 1. aprila do 19. jula specijalizirane službe su pronašle na ulicama ukupno 3.016 tijela ljudi koji su, najvjerovatnije, žrtve smrtonosnog virusa.

Zaključno s utorkom u ponoć, u Boliviji je potvrđen 60.991 slučaj Covida-19 i 2.218 preminulih od ovog oboljenja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...