HRVATI ZABRANILI KONCERT ŽELJKA JOKSIMOVIĆA IAKO JE DOBIO SVE POTREBNE DOZVOLE: Evo šta su naveli kao razlog...

– Iako je nastup Željka Joksimovića pravovremeno dobio sve potrebne dozvole i ispunjeni su svi epidemiološki uslovi, danas smo primili obavještenje od MUP-a

  • Estrada

  • 22. Jul. 2020  

  • 1

Koncert Željka Joksimovića koji je zakazan za 24. juli u Opatiji je odložen. Iako je srpski pjevač dobio sve dozvole, njegovog nastupa na Letnjoj pozornici ovog hrvatskog grada na primorju, bar tog datuma, neće biti.

alt

Da je koncert Željka Joksimovića odložen, potvrđeno je i na Facebook stranici Festivala Opatija. Organizatori navode da je povoljna epidemiološka situacija i da su imali sve dozvole, ali da im je od MUP-a stiglo da Joksimović ne može ući u Hrvatsku, kao i njegovo propratno osoblje.

– Iako je nastup Željka Joksimovića pravovremeno dobio sve potrebne dozvole i ispunjeni su svi epidemiološki uslovi, danas smo primili obavještenje od MUP-a da se privremeno ne dozvoljava ulazak u Republiku Hrvatsku građanima trećih susjednih zemalja čime se i ulazak u Republiku Hrvatsku više ne dozvoljava ni planiranom izvođaču i popratnom osoblju. Iz tog smo razloga prisiljeni da otkažemo nastup Željka Joksimovića planiran za 24.7.2020. na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Čim epidemiološki uslovi to dopuste, u najkraćem mogućem roku, objavićemo zamjenski datum nastupa.  Kupljene ulaznice vrijediće će za novi datum, a oni koji žele povraćaj novca mogu ga ostvariti na mjestima gdje su iste i kupili – navodi se u saopštenju.

 

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...