SLUČAJ SILOVANJA MALOLJETNICE U PRNJAVORU: Pritvor za dvojicu osumnjičenih zbog obljube dvanaestogodišnjakinje...

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

  • Hronika

  • 23. Jul. 2020  23. Jul. 2020

  • 1

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, nakon ispitivanja osumnjičenih osoba M. K, rođenog 1999. godine iz Prnjavora, i M. N., rođenog 1997. godine iz Prnjavora, danas je Okružnom sudu u Banjoj Luci dostavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo obljuba s djetetom mlađim od petnaest godina.

Osumnjičene osobe počinile su navedeno krivično djelo 21. jula 2020. godine u Prnjavoru na štetu dvanaestogodišnjakinje.

Tužilac je dostavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni, boraveći na slobodi, mogli ometati krivični postupak utjecajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će dovršiti ili ponoviti krivično djelo i zbog toga što bi puštanje osumnjičenih na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda - uznemirenja javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...