KUHA NA BLISKOM ISTOKU: Izraelski helikopteri napali položaje sirijske vojske na Golanu...

Izraelska vojska u petak je saopćila da su njeni helikopteri napali položaje sirijske vojske u odmazdi za minobacačku paljbu na izraelski dio Golanske visoravni.

  • Svijet

  • 25. Jul. 2020  25. Jul. 2020

  • 0

"Pogođeno je više meta, uključujući promatračnice SAF-a (sirijske vojske) i sisteme za prikupljanje obavještajnih podataka u bazama SAF-a", saopćila je izraelska vojska.

Sirijska državna novinska agencija SANA prenijela je izjavu vojnog izvora da su izraelski helikopteri gađali tri položaja na jugu Sirije protutenkovskim projektilima, ranivši dvije osobe i izazvavši šumske požare.

Napad se dogodio nekoliko sati nakon što je izraelska vojska objavila da se sa sirijskog dijela Golana čulo ispaljivanje minobacačkih granata. Nema izvještaja o žrtvama, ali su oštećeni jedna zgrada i vozilo izraelske vojske, saopćio je Izrael.

Napetosti na izraelsko-sirijskoj granici porasle su ove sedmice nakon što je u ponedjeljak u, kako se smatra, izraelskom napadu na periferiju Damaska ubijen jedan borac libanskog Hezbolaha, šiitske organizacije koju podržava Iran.

Izraelska vojska rekla je da je od tada pojačala svoje snage na sjeveru, gdje Izrael graniči s Libanom i Sirijom.

Čelnik Hezbolaha Sayyed Hasan Nasralah je, nakon što su u augustu prošle godine u Damasku ubijena dva pripadnika Hezbolaha, obećao vojno odgovoriti ako će Izrael ubiti još nekoga od njegovih boraca u Siriji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...