"KOMPROMISNO" RJEŠENJE: "Građani će dobiti izbore, a funkcioneri HDZ-a nove automobile"

Delegati u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine kritikovali su izvještaj Zajedničke komisije za usaglašavanje teksta Zakona o budžetu PSBiH kazavši da su anulirali sve što se usvojilo u ovom domu te da se u usaglašavanju nisu vodili interesom građana.

  • Politika

  • 27. Jul. 2020  27. Jul. 2020

  • 0

"Nakon što sam dobio izvještaj Zajedničke komisije, razmišljam šta uopće smisleno reći u ovoj za mene besmislenoj situaciji. Prošao sam kroz izvještaj i vidim da Komisija nije podržala amandmane Predstavničkog doma, a jeste Doma naroda. Usaglasila je prijedlog budžeta na štetu dvije situacije u BiH, koje su prioritetne, dvije krize koje su aktuelne u BiH. Ovaj dom je usvojio amandman za migrantsku krizu, a Zajednička komisija je taj iznos izbrisala iz budžeta. Nema ništa za migrantsku krizu. Šta se ovdje usaglašavalo, ništa. Ovdje se anuliralo ono što se uradilo u Predstavničkom domu", rekao Jasmin Emrić iz A-SDA.

Pitao je zastupnika Adila Osmanovića kako će upravljati migrantskom krizom, kako su najavili, ako imaju 0 KM u budžetu.

"Mislim da je ova komisija trebala nositi naziv komisija za potvrđivanje odluka Doma naroda. Nisam naivan. Čim sam vidio sastav Komisije, bilo mi je jasno da neće braniti odluke našeg doma", rekao je Emrić.

Istaknuo je kako u njemu nema ni interesa građana, koji traže poboljšanje ekonomske situacije.

"Vi smanjujete stavku za sanaciju ekonomskih šteta, a svaki dan imamo povećanje broje oboljelih. Kakva je to poruka? To je za mene neshvatljivo", kazao je Emrić.

Najavio je nove inicijative prema Vijeću ministara kako bi se riješili gorući problemi u BiH, kazavši kako "nije riječ o političkom populizmu, već da je migrantska kriza stvarni problem s kojim se građani Unsko-sanskog kantona suočavaju svaki dan".

Zastupnik Dženan Đonlagić sumirao je situaciju u vezi s budžetom riječima: "Građani će dobiti izbore, a funkcioneri nove automobile. Kapitalne izdatke će trošiti na nabavku automobila i renovirat će se neke prostorije. Cilj je bio do krajnjih granica komplicirati proces“, kazao je Đonlagić.

"Suština podnošenja amandmana u Domu naroda bila je podržati budžet i omogućiti održavanje izbora kako bi građani BiH konzumirali jedno od osnovnih ljudskih prava ili ne podržati budžet i onemogućiti izbore", rekao je Đonlagić kazavši da su dovedeni pred svršen čin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...