ZAVRŠEN 12. OMLADINSKI FILM FESTIVAL SARAJEVO: Nagrade su osvojili...

Dvanaesti Omladinski Film Festival Sarajevo završen je dodjelom nagrada najboljim mladim autorima. U proteklih pet dana prikazana su 42 filma na četiri lokacije, a interes za sve projekcije bio je, u skladu s trenutnom situacijom, veliki.

  • Kultura

  • 30. Jul. 2020  30. Jul. 2020

  • 0

Pobjednici Festivala proglašeni su u tri sekcije. Film ''Bambiland'' reditelja Danila Stanimirovića pobjednik u kategoriji "Wolf Competition". Glavni junak ovog filma Strahinja tek je završio glumačku školu i radi kao klaun u dječijoj igraonici. Bambiland je veliki zabavni park u njegovom rodnom gradu, koji je bio otvoren još kada je bio dijete. Sada je to napušteno, jezivo mjesto i, kao takvo, predstavlja metaforu Strahinjine generacije u Srbiji.

U sekciji "OFF Generacija" pobjedu je odnio film „Whirr“ („Šum“) reditelja Anđelka Beroša, koji govori o ženi koja provodi život boreći se s glasovima u glavi. U sekciji "Velikih 5" najbolji je film „Team Marco“ režisera Julija Vincenta Gambuta. Radnja filma fokusirana je na jedanaestogodišnjeg dječaka Marka, koji je opsjednut svojom elektronikom - iPadom, Xboxom, VR slušalicama, i jedva napušta kuću. Kada njegova baka umre, a djed se preseli kod njih, Markov život se okreće naopačke i prisiljen je da se igra vani. "Nonno" (djed) upoznaje ga s bocceom, najstarijom igrom na svijetu, i s ekipom iz komšiluka. Uz sport, smijeh i ljubav, Marco pronalazi vezu s drugim ljudima ''u stvarnom životu'' i počinje se družiti s djecom iz susjedstva.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...