STANIVUKOVIĆ RASPALIO PO DODIKU: "Ovo je bolesna demokratija, ravna diktaturi…“

U Banjoj Luci je jučer održana 15. posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na zahtjev Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

  • Mini market

  • 30. Jul. 2020  30. Jul. 2020

  • 0

Narodni poslanik Draško Stanivuković obratio se javnosti, kazavši da danas opozicija nema pravo riječi.

„Ovdje danas govorimo o bolesnoj demokratiji i poslovniku koji je to predvidio. Šta je predvidio? Da većina poslanika može da odredi ko će danas biti poslanik, a ko neće i da potpuno marginalizuje 20 poslanika opozicije koji danas nemaju pravo riječi. Danas veće pravo ima svaki građanin od narodnih poslanika koji su legitimno izabrani, jer je to danas predvidio novi poslovnik na koji smo mi ukazivali“, rekao je Stanivuković i dodao: 

„Ali, ovo je prvi put da se desi u praksi, i to na posebnoj sjednici. Postoji samo gori scenario novog poslovnika koji se predviđa od ovog. Da se na posebnoj sjednici i nekim drugim tačkama može odlučivati bez razmatranja. Da je većina odlučila po ovoj tački, a možda će po nekoj drugoj još važnijoj odlučiti da mi ne razmatramo. Onda svi poslanici neće biti poslanici, jer to novi poslovnik predviđa. Mi danas o ovome moramo progovoriti, jer je ovo bolesna demokratija, koja je jednaka diktaturi.“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...