POLICIJA UPOZORAVA: Budite oprezni, evo kako su lažni humanitarci varali građane...

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona stiže saopćenje za javnost.

  • Društvo

  • 30. Jul. 2020  30. Jul. 2020

  • 0

Službenici Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona (PS Čelić – PU Tuzla), obavljajući aktivnosti na sprečavanju zloupotrebe humanitarnog rada na području općine Čelić, došli su do operativnih saznanja koja ukazuju da četiri osobe sa područja grada Srebrenika nelegalno vrše prikupljanje humanitarnih priloga radi pribavljanja protupravne imovinske koristi, saopćeno je danas iz MUP-a TK.

Kako je saopćeno, dana 28. jula 2020.godine nad četiri osobe (B. H., S. H., K. I. i M. S.) u službenim prostorijama PS Čelić izvršena je kriminalistička obrada zbog postojanja osnova sumnje da su 23. i 24. jula 2020. godine na području općine Čelić, kao i duži vremenski period na području drugih općina i gradova Tuzlanskog kantona i šire, sakupljali novac koristeći se falsifikovanom dokumentacijom za prikupljanje humanitarne pomoći.

''O navedenom je obaviješten kantonalni tužilac, a u toku je dokumentovanje krivičnih djela krivotvorenje isprave iz člana 373. Krivičnog zakona FBiH i prevara iz člana 294. istog zakona, nakon čega će Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona biti podnesen odgovarajući izvještaj'', saopćeno je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...