PREMIJER NOVALIĆ PRVI PUT PROGOVORIO O VLASTITOM ISKUSTVU: "Koronavirus je opaka i nepredvidiva bolest, to je jedan jako opak put..." (VIDEO)

Preporučio je građanima da se drže mjera koje preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija – distanca, pranje ruku i maske.

  • Društvo

  • 31. Jul. 2020  31. Jul. 2020

  • 0

"Koronavirus je opaka i nepredvidiva bolest, to je jedan jako opak put", rekao je federalni premijer Fadil Novalić koji je prije nekoliko dana izašao iz bolnice nakon što se oporavio od infekcije Covid-19.

Govoreći o svojim iskustvima za "BHRT", rekao je da je bolest "jako teška" i da ne znate kako će organizam reagovati.

Kada je u pitanju sprečavanje širenja zaraze, istaknuo je da ekonomske restrikcije više nisu moguće.

"Mi smo u fazi liberaliziranog načina borbe protiv koronavirusa, jedan je ekonomski, koji je vezan za restrikcije, mi smo sad u ovom drugom, jer je ekonomija stradala, uzdamo se u disciplinu građana i da budu odgovorniji", kazao je Novalić.

Pričajući o oporavku ekonomije u FBiH, Novalić je rekao da će se držati mjera kojih se drži i cijeli svijet.

"Napravili smo dva seta mjera, jedan, "Korona-zakon" je pri kraju provedbe. Jučer smo ubrizgali 230 miliona u kantone, u nekom narednom periodu ćemo raditi stvari koje radi cijeli svijet – cijeli svijet podupire potrošnju i javne investicije… Kod nas je potrošnja stranih proizvoda pa ćemo se mi bazirati na ove javne investicije", ocijenio je Novalić.

Prema njegovim riječima, ekonomija se već sada oporavlja.

Preporučio je građanima da se drže mjera koje preporučuje i Svjetska zdravstvena organizacija – distanca, pranje ruku i maske.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...