NA OVO SE DUGO ČEKALO: U prvom kvartalu rast BDP-a u Federaciji BiH za…

Federalni zavod za statistiku objavio je prvu procjenu BDP-a za prvi kvartal ove godine…

  • Ekonomija

  • 31. Jul. 2020  

  • 0

…, prema kojoj je značajniji realni rast bruto dodane vrijednosti zabilježen u djelatnostima – poljoprivreda, šumarstvo i ribolov 11,1 posto, informacije i komunikacije 6,7 posto i finansijske i djelatnosti osiguranja pet posto.

Značajniji realni pad bruto dodane vrijednosti zabilježen je u djelatnostima – vađenje ruda i kamena; prerađivačka industrija; proizvodnja i snabdijevanje električnom energijom, plinom, parom i klimatizacija; snabdijevanje vodom; uklanjanje otpadnih voda, upravljanje otpadom te djelatnosti sanacije okoliša 1,6 posto, od čega prerađivačka industrija 5,1 posto.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...