ČLANICA HDZ-a OBJAVILA PAVELIĆEVU FOTKU I "POJASNILA": "Da se prisjetimo našeg poglavnika" (FOTO)

Šefica lokalnog odbora HDZ-a Suzana Horvat objavila je fotografiju ratnog zločinca Ante Pavelića uz opis: "Da se prisjetimo našeg poglavnika."

  • Regija

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 7

Horvat je tu fotografiju nedugo potom izbrisala.

Kako prenosi portal 24sata.hr, među komentarima su se našli i: "Da ga barem možemo klonirati, i njega i Adolfa, ZDS uvijek i zauvijek", na šta je Horvat, prema navodima portala, odgovorila: "Istina... da nam je on bio devedesetih, ne bi trebalo Oluje."

Horvat je izjavila da radi u Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji i učestvuje u radu ogranka HDZ-a u Križevcima.

"Ja sam predsjednica ogranka HDZ-a, a u agenciji sam stručna suradnica", poručila je Horvat.

Na pitanje novinara zašto je objavila sliku Pavelića, navela je da je veliki "domoljub".

"Ja sam veliki domoljub, i kako su nas izgazili u ratu, i kako sad dolazi Oluja, znate. Ma, u pravu ste, brišem je odmah", rekla je ona.

Kako navodi portal, upitali su je da li joj je žao zbog objave, a ona je rekla da jeste.

Potom je, na pitanje da li smatra Antu Pavelića zločincem, odgovorila: "Da."

"Upitali smo ju želi li se ispričati. Rekla je da želi", navodi portal uz dodatak da je Horvat potom izbrisala objavu s Facebooka.

(SB/B92)      

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...