FEDERER KAO DA MU JE 20: "Vrijeme je preda mnom..."

Švicarski teniser Roger Federer polako se oporavlja od povrede koljena, koje je ove godine operisao čak dva puta.

  • Sport

  • 01. Avg. 2020  01. Avg. 2020

  • 0

Njegov povratak još je neizvjestan - djeluje realnije da će se takmičenjima vratiti tek početkom naredne godine.

Posljednji zvanični duel odigrao je protiv Novaka Đokovića na Australian Openu.

Nakon toga je učestvovao i na egzibiciji u Južnoj Africi protiv Rafaela Nadala, kojoj je prisustvovalo 52.000 ljudi, što je rekord.

"Samo sam jednom igrao od tog meča u Južnoj Africi. Nadam se da ću moći da igram tenis kada se vratim. Pa, udarao sam u zid nekoliko puta. Ali, na terenu sam se našao samo jednom", rekao je Federer.

Federeru je tenis posao, ali i velika ljubav.

"Kada ostarim, sigurno ću i dalje igrati. Sve dok mi tijelo dopušta, zabavljat ću se. Cijelog života ću igrati tenis. Naravno, ova situacija je ekstremna. Mogu da igram, ali samo da stojim, bez kretanja. Imam još toliko vremena pred sobom", dodao je on.

Na kraju je prokomentarisao i potencijalno učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju naredne godine.

"U situaciji u kojoj se trenutno nalazim, moram iskren da budem i da kažem da bih rado učestvovao. Kada sam 100 posto spreman, bio bih sretan da uzmem medalju. Ali, i ako je ne osvojim, bit ću razočaran, ali i svjestan da sam dao sve od sebe. Tokio će biti sjajan. Bilo bi to novo iskustvo. Volio bih da učestvujem na još jednim Olimpijskim igrama", zaključio je Federer.

(SB/B92) 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...