SERGEJ TRIFUNOVIĆ NAKON NOVOG INCIDENTA: "Zvao bih Aleksandra Vučića, kao Čedomir Jovanović, ali…"

Predsjednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović napravio je novi saobraćajni prekršaj. On je potvrdio da je u pretjecanju vozio 200 kilometara na sat.

  • Regija

  • 03. Avg. 2020  03. Avg. 2020

  • 0

Trifunović je sve potvrdio za portal Nova.rs, a njegov odgovor prenosimo u cijelosti.

“Hvala što mi se obraćate na ovaj način. Hvala vam i za iskazivanje pažnje za ovaj slučaj, koji je više nego presudan za zajednicu u kojoj živimo.

Naime, bez obzira na to što je policija uradila svoj deo posla, a i ja kao savestan građanin, nalazim da je više nego nephodno da doušnici iz policije ovakve stvari prodaju novinama (za bilo koje novce, reč je, ipak, o vannastavnim aktivnostima više nego savesne policije) utoliko je još važnije, rekao bih krucijalno važno za zemlju u kojoj je uspostavljen konačno takav-kakav red, u kojoj nema kriminala, ili ne daj, Bože, kriminala na državnom vrhu, afera, sumnjivih i nameštenih tendera, pljački i raznih oblika kršenja zakona, smatram dakle neophodnim, dozvolićete krucijalnim za takvu zajednicu, da svi kršitelji saobraćajnih propisa, osim što plate zakonom predviđene kazne, smatram da je neophodno razapeti ih na stub srama ili, jednostavno, pisati o tome.

To pisanje, naime, ima dvostruku težinu: ne samo što osoba koja je zločin napravila, mora da oseti žig javnosti, već ljudi koji čitaju, moraju znati da niko nije oslobođen.

Da imam telefon Aleksandra Vučića, ja bih ga odmah pozvao, kao Čedomir Jovanović, i zamolio da me se tretira kao i svakog drugog građanina, ali taj apel mogu učiniti i ovim putem.

Jer, danas sam u preticanju zgazio 200 km/h i vozio tom brzinom po svedočenju policajca Đ. P. čitavih 600 metara, a sutra može da mi se desi da, ne daj, Bože, proletim na žuto ili kao onomad, očešem autobus kojom prilikom sam em oštetio državnu imovinu, i izložio putnike GSP životnoj opasnosti”, odgovorio je Sergej Trifunović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...