KRIVI DOK SE NE DOKAŽE SUPROTNO: Policajci greškom uhapsili porodicu jer su mislili da voze ukraden auto

Policija je uhapsila četvero osoba zbog pogrešne pretpostavke da je auto koji su vozili bio ukraden

  • Svijet

  • 04. Avg. 2020  

  • 0

Policija u Aurori, gradu u američkog saveznoj državi Colorado, uhapsila je u nedjelju ujutro porodicu zato što su pogrešno vjerovali da je auto u njihovom posjedu zapravo bio ukraden. Šokantan snimak prikazuje kako čitava porodica leži na stomacima i držeči ruke na leđima, nakon čega ih policajci uvode u policijski auto.

U automobilu su se nalazila i djeca uzrasti od šest do sedamnaest godina, a čitav prizor snimili su prolaznici. Snimak se inače pojavio u jeku kako "Black lives matter" pokreta, tako i kritika usmjerenih konkretno prema policiji u Aurori, koja je optužena da je skrivila smrt crnca Elijahe McClaina u augustu prošle godine. 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...