NJEGOV GOVOR ČEKA CIJELA HRVATSKA: Ante Gotovina otkrio šta misli o dolasku Miloševića na godišnjicu "Oluje" i odlasku…

Umirovljeni general Hrvatske vojske Ante Gotovina sinoć je na prijemu za ratne zapovjednike u Kninu komentirao dolazak potpredsjednika Vlade Hrvatske Borisa Miloševića, pripadnika srpske manjine, na obilježavanje godišnjice "Oluje".

  • Regija

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

„On je član Vlade, on je potpredsjednik Vlade i dolazi u funkciji potpredsjednika Vlade. To je dobro! Bit ćemo svi zajedno, tu smo“, rekao je Gotovina u izjavi za novinare.

Na pitanje o odlasku ministra branitelja Hravatske Tome Medveda u Grubore, gdje su ubijeni srpski civili, odgovorio je: „Zašto ne?"

„Nevina žrtva nema narodnost, vjeroispovijest ili boju kože“, rekao je Gotovina, a na pitanje o tome kad je saznao za zločin u Gruborima, odgovorio je da to nije njegov, već posao onih koji se time bave, prenosi HRT.

Rekao je da je odluka predsjednika Zorana Milanovića o odlikovanju umirovljenih generala HV-a te četiri gardijske brigade HVO-a odlična i da stavlja stvari na svoje mjesto. „Povijest uvijek mora biti na svom mjestu“, poručio je Gotovina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...