JEDNA OD NAJVEĆIH ZAPLJENA DROGA U BiH: Podignuta optužnica protiv četiri osobe

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv četiri osobe koje se terete za organizovani kriminal i međunarodno krijumčarenje velikih količina droge „skank“ sa područja Crne Gore u BiH te dalje prema Hrvatskoj i Evropskoj uniji.

  • Hronika

  • 05. Avg. 2020  05. Avg. 2020

  • 0

Optuženi se terete da su, u periodu od 2018. do 30. januara 2019. godine, djelujući kao organizovana kriminalna grupa radi ostvarivanja nezakonite imovinske koristi, organizovali i realizovali više kamionskih transporta opojne droge marihuana „skank“, čija vrijednost na ilegalnom narkotržištu u BiH dostiže iznos od najmanje 1.000 eura po jednom kilogramu.

Optuženi su u više navrata prethodno nabavljenu opojnu drogu u velikim količinama, za ugovorene novčane iznose, u međusobnom dogovoru te u dogovoru s drugim osobama, prepakivali i sakrivali u tovarne prostore teretnog motornog vozila te tako sakrivenu drogu krijumčarili iz BiH i dalje prema zemljama EU, piše Srpskainfo.

Krijumčarenu drogu su sakrivali na različitim lokacijama u BiH, nakon čega su dogovarali njenu daljnju prodaju, isporuku i preuzimanje.

– Krijumčarena opojna droga je u dva navrata u ukupnoj količini od oko 761 kilogram otkrivena policijskim aktivnostima i oduzeta od počinilaca, što predstavlja jednu od najvećih zapljena opojnih droga u Bosni i Hercegovini u proteklom periodu – piše u optužnici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...