OTIŠAO JE HAMO: U Sarajevu preminuo višestruki bokserski prvak Bosne i Hercegovine...

U Sarajevu je jučer u 51. godini prestalo kucati srce nekadašnjeg bokserskog reprezentativca Bosne i Hercegovine Muhameda Jeleča.

  • Hronika

  • 06. Avg. 2020  06. Avg. 2020

  • 4

Član Bokserskog kluba Željezničar bio je jedan od najboljih boksera ovog sarajevskog kluba s kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada su "Plavi" bili među najjačim bokserskim kolektivima u bivšoj Jugoslaviji.

Hamo, kako su ga odmila zvali, u Želju je stigao iz “Sivog doma” u Zemunu, odnosno iz Doma za siročad i djecu bez roditeljskog staranja.

Hrabrim načinom boksanja često je na noge dizao gledaoce i ljubitelje boksa u Skenderiji, ali i drugim dvoranama širom bivše države.

Jeleč je bio višestruki prvak Bosne i Hercegovine, dok je u dva navrata bio trećeplasirani na pojedinačnom prvenstvu SFR Jugoslavije.

Kao reprezentativac Jugoslavije, učestvovao je na velikom broju prestižnih međunarodnih turnira, a na Evropskom prvenstvu koje je 1993. godine održano u Bursi, nosio je zastavu Bosne i Hercegovine.

Jeleč je bio omiljen među boksersima i sportistima, a njegova smrt pogodila je brojne sportske radnike, ljubitelje boksa, nekadašnje klupske i reprezentativne kolege.

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...