PREDSJEDNIK BJELORUSIJE ŠOKIRAO GRAĐANE: "Podmetnuli su mi koronavirus"

Predsjednik Belorusije Aleksandar Lukashenko izjavio je da se nije slučajno razbolio od koronavirus, već mu je, kako tvrdi, bolest "podmetnuta".

  • Svijet

  • 06. Avg. 2020  

  • 0

"Podmetnuli su mi koronavirus. Sada to istražujemo", rekao je Lukašenko, prenosi Sputnjik.

"Nikada nismo negirali postojanje koronavirusa, nego su tako interpretirali mediji. Kako bi neko mogao da porekne nešto što zaista postoji? To je prva stvar, a drugo - zbog činjenice da smo s tim u vezi bili veoma oprezni, virus se razvijao sporije nego kod ostalih. Čak znam i imena dvoje ljudi koji su ga donijeli. Ja sam morao sve to da uradim. Sve sam kontrolisao. Mogu i da me ubiju, ali nigdje neću bježati", rekao je Lukašenko.

On je naglasio da je bolest preležao "na nogama" i da je imao lakšu kliničku sliku.

Prema poslednjim informacijama, u Bjelorusiji je zabilježeno 68.503 slučaja zaraze korona virusom, od čega je 580 osoba umrlo.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...