DIREKTNO ZA TURSKU: Domaća aviokompanija unajmila avion za čarter-letove ka Antalyji…

Domaća kompanija "FlyBosnia" unajmila je avion litvanske aviokompanije "GetJet Airlines", koji se koristi za redovne čarter-letove između Sarajeva i Antalyje.

  • Ekonomija

  • 07. Avg. 2020  07. Avg. 2020

  • 0

Airbus A320 star je sedamnaest godina i s registracijama LY-OWL, a u ime "FlyBosnije" leti od ponedjeljka.

Prije toga, "FlyBosnia" je tokom cijelog jula koristila avion A319 iste kompanije. Taj je avion vraćen u Vilnius.

Vlastiti avion firme "FlyBosnia" A319, registracija E7-FBA, koji je radio repatrijaciju i teretne letove tokom pandemije koronavirusa, trenutno je parkiran u Sarajevu.

"FlyBosnia" ne može nastaviti s redovnim operacijama, jer je većina tržišta koja opslužuje u Zaljevu, i dalje zatvorena za međunarodne putnike.

Prijevoznik planira ponovo pokrenuti letove za Saudijsku Arabiju ovog ljeta, ali su vlasti Saudijske Arabije nedavno saopštile da još nema određenog datuma za nastavak međunarodnih letova, javlja "Ex-Yu Aviation News".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...