NAKON BOLNOG PORAZA BURNO U RIMU: Edin Džeko kritizirao trenera Rome, Fonseca mu odmah odgovorio…

Sevilla je nadigrala Romu u svakom segmentu igre i zasluženo prošla u četvrtfinale Evropa lige, a nakon utakmice mnogi su kritizirali igru Rimljana.

  • Sport

  • 07. Avg. 2020  

  • 0

Među najglasnijima bio je i kapiten Rome Edin Džeko.

"Ne znam šta se desilo. Od početka nismo bili u utakmici. Oni su nas pojeli u svemu, brzini, tehnici, igri, ma svemu. Oni su iz dva pasa stvarali šanse i totalno su nas nadigrali. Moramo sebi postaviti par pitanja nakon ove utakmice. Razočaran sam jer nikako nismo bili u utakmici i to je nevjerovatno", poručio je Džeko nakon meča.

Jasno je da je većina kritika išla na račun trenera Paula Fonsece, koji nije uspio taktički odgovoriti Andalužanima.

"Moramo gledati stvarnost, izgubili smo od ekipe koja je u ovom trenutku bolja", odgovara Fonseca, braneći se.

"I ja sam razočaran, ali moram reći da smo zaslužili da izgubimo. U ovom trenutku, Sevilla je bolja momčad, igrali su bolje i moramo prihvatiti njihovu superiornost", dodao je.

„Učinili smo sve što smo mogli, ali bilo je teško igrati protiv ekipe koja trenutno igra sjajno. Trenutno je lako tražiti objašnjenja za ovaj trenutak. Ja sam glavna odgovorna osoba, ali moramo gledati stvarnost, a ona je takva da je Sevilla sada puno bolja".

Fonseca kaže kako bi sve ponovio.

"Isto bih izabrao. Tim je u posljednje vrijeme pobijedio na skoro svakoj utakmici Serije A i nije bilo razloga da nešto mijenjam. Jednostavno ne trebamo tražiti izgovor, izgubili smo od bolje ekipe", zaključio je trener Rome.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...