SAVJETI ZLATA VRIJEDNI: Kako u nekoliko sekundi pametni telefon pretvoriti u daljinski upravljač televizora, i to potpuno besplatno...

Praktično rješenje koje će u tren oka pretvoriti pametne telefone u daljinski upravljač za stolne računare s Windowsima, MacOS-om ili GNU/Linuxom.

  • HiTec

  • 08. Avg. 2020  08. Avg. 2020

  • 0

Unified Remote je osmišljen dvokomponentni sistem koji može u tren oka transformirati smartfone u daljinski upravljač za desktop računare s Windowsima, MacOS-om ili GNU/Linuxom. Sastoji se od dvije komponente, od kojih je jednu potrebno instalirati na računar, a druga je sama aplikacija za pametne telefone s Androidom ili za iPhone.

Komunikacija te dvije komponente može se odvijati putem lokalne mreže ili putem Bluetootha, a jednom kada je ona ostvarena, na raspolaganje će se dobiti više od 90 različitih daljinskih upravljača. Ne samo da je moguće upravljati strelicom miša i tastaturom nego je na pametne uređaje moguće prenositi sliku s računara, upravljati uključivanjem ili isključivanjem računara, a tu je i podrška za Wake On LAN.

Unified Remote odlično radi sa multimedijalnim aplikacijama, kao što su VLC ili Kodi, a nije mu strano ni upravljanje Netflixom i YouTubeom. Besplatno izdanje ove aplikacije može se preuzeti s Google Play Storea.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...