JAHTA DUGA 136 METARA: Kod Šibenika uplovio jedan od najbogatijih ljudi na svijetu

Vlasnik Amazona Jeff Bezos koji je 2017. godine proglašen najbogatijim čovjekom na svijetu, povezuje se s ogromnom jahtom koja je usidrena kod Šibenika, objavljeno je na sajtu hrvatskog magazina Gloria.

  • Šareni svijet

  • 10. Avg. 2020  

  • 0

Kako se navodi, u kanal ispred grada usidrila se megajahta "Flying Fox" vrijedna 400 miliona dolara, dugačka 136 metara, opremljena kao ploveći hotel, koja ima čak 11 kabina s privatnim terasama i na kojoj može da prespava 25 gostiju.

Po procijeni američkog Forbsa, nakon rekordnog rasta vrijednosti Amazonovih dionica, Bezosovo bogatstvo u aprilu ove godine naraslo je na ukupno 138 milijardi dolara.

Inače, Amazon, kao najpoznatije ime internet trgovine, doživjelo je neuobičajeni rast zbog situacije s korona virusom i zatvaranjem klasičnih trgovina širom svijeta, podsjeća hrvatski magazin,

Bezos je osnivač, izvršni direktor i predsjednik kompanije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...