PRIVREDA NA KOLJENIMA: U jednoj sedmici bez posla ostalo više od 1.600 radnika

Za samo sedmicu dana u Federaciji BiH otkaz je dobilo više od 1.600 ljudi, pokazali su to posljednji podaci Porezne uprave FBiH.

  • Ekonomija

  • 11. Avg. 2020  

  • 0

Naime, broj zaposlenih 3. augusta ove godine manji je za 1.658 u odnosu na prethodno objavljeni podatak o broju zaposlenih od 27. jula ove godine kada je iznosio 518.120.

– Do smanjenja broja zaposlenih došlo je u različitim djelatnostima, a najviše u djelatnosti ugostiteljstva, hotelijerstva, trgovine, obrazovanja i djelatnosti proizvodnje – saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

Od početka pandemije, u Federaciji BiH je na dan 5. maja ove godine zabilježen najmanji broj zaposlenih i bio je 507.607. Broj zaposlenih na dan 3. augusta ove godine iznosi 516.462 i veći je za 8.855 u odnosu na 5. maj ove godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...