LIBAN, "PLAVA LINIJA" I IZRAEL: "Korištena je fosforna bomba..."

Izraelske snage privremeno su narušile libansku granicu, a dok su se povlačile na područje prekriveno niskim rastinjem bacile su bombu, zbog čega je izazvan požar, prenosi Anadolu Agency.

  • Svijet

  • 11. Avg. 2020  11. Avg. 2020

  • 0

Libanska državna novinska agencija NNA javila je kako su tri izraelska tenka narušila granicu na jugu zemlje.

Jedan od tenkova se nedugo nakon toga povukao, dok su ostali još neko vrijeme proveli na libanskoj strani.

“Tokom povlačenja dva tenka izraelskih snaga ispalila su fosfornu bombu i zapalila nisko rastinje”, navodi se u vijesti. Nisu objavljene informacije o nastaloj šteti uzrokovanoj požarom.

“Plavu liniju” između Izraela i Libana krši izraelska strana.

Zbog narušavanja u zračnom, kopnenom i pomorskom postoru na granici Libana i Izraela u posljednje vrijeme dolazi do povećanja tenzija.

Rezolucijom Vijeća sigurnosti UN-a 1701 predviđa se povlačenje Izraela van “plave linije”, razoružavanje na području između “plave linije” i rijeke Litani, kao i da se tu mogu nalaziti samo libanske oružane snage i oružje, te vojna oprema UNIFIL-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...