NEVJEROVATNA DRAMA U SUDARU NURKIĆEVOG I DONČIĆEVOG TIMA: Portland slavio protiv Dallasa, Lillard postigao čak 61 poen... (VIDEO)

Portland Trail Blazersi pobijedili su u fenomenalnoj utakmici Dallas Maverickse rezultatom 134:131.

  • Sport

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 1

U nevjerovatnoj NBA noći nestvaran je bio Damian Lillard, a nešto skromniju noć je imao bh. centar Jusuf Nurkić.

Dallas je bio taj koji je bolje ušao u meč. Imali su osam poena prednosti, ali Portland serijom od 15:0 u završnici prve dionice okreće rezultat i nakon 12 minuta igre imali su plus sedam, 38:31.

Zahvaljujući nevjerovatnom Damienu Lillardu, Trail Blazersi su održavali vodstvo u drugoj dionici. Na odmor su otišli sa plus osam (66:58), ali Dallas se, naravno, nije predavao.

Uspjeli su tokom trećeg perioda da povedu sa tri poena prednosti, Portland je vratio prednost nakon treće dionice (98:95), ali su Mavsi ti koji su tokom većeg dijela posljednje dionice imali vodstvo.

Nestvarni Damian Lillard je održavao Portland u igri. Na minutu i po do kraja, pogađa nevjerovatnu "trojku" za 61 poen i izjednačava rekord karijere, a zatim Hassan Whiteside 40 sekundi prije kraja pogađa za vodstvo Portlanda 132:130.

Dončić promašuje jedno bacanje, sa druge strane CJ McCollum je sa linije siguran za 134:131, a Mavsima ostaje gotovo četiri sekunde za napad. Hardaway ne zabija za tri i Portland dolazi do ogromne pobjede.

Jusuf Nurkić nije imao svoju noć. Ubacio je šest poena (3/9) i ubilježio devet skokova. Ipak, Lillard je nadoknadio sve i ubacio je 61 poen te izjednačio rekord karijere, a dodao je još osam asistencija i šest skokova.

Carmelo Anthony je kod Portlanda dodao 26, dok je na drugoj strani Kristaps Porzingis meč završio sa 36 koševa. Luka Dončić je imao 25 poena, 10 asistencija i osam skokova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...