ČUDO U GRADU NA NERETVI: U Mostaru osvanuo Cybertruck, identičan onome kojeg vozi milijarder Elon Musk… (FOTO)

Vozeći Kalifornijom proteklih mjeseci mogli ste na cesti ugledati jedan jedini Cybertruck. Za slučaj da ga je neko vidio, velika je vjerovatnoća da je u njemu bio neko od inžinjera iz Tesle, pa čak i sam Elon Musk, koji je prototip svog futurističkog kamioneta ponekad znao provozati Silicijskom dolinom.

  • HiTec

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

Jedino drugo mjesto na svijetu gdje na cesti možete vidjeti Cybertruck u punoj veličini odnedavno je – Mostar.

Tehnološka kompanija STARK, njezin vlasnik Igor Krezić i direktor Mario Ćorić s timom svojih ljudi osmislili su i realizirali ludu ideju – repliku Cybertrucka. Kao osnovu su uzeli Fordov kamionet F-150. Njihov model nije pogonjen strujom kao Muskov, ali izvana ne izgleda ništa drugačije.

''Ideja se razvila početkom prvog mjeseca, a u realizaciju se odmah krenulo. Auto je rastavljen do šasije i motora te je iznova napravljena cijela konstrukcija, nova unutrašnjost, instrument-ploča... uglavnom, sve je iskopirano s rendera i prve prezentacije Tesla Cybertrucka'', rekla je za portal Bljesak.info Mila Marić, glavna inžinjerka na ovom projektu.

"Znali smo da će biti puno problema, jer je jedno skica i crteži, a drugo praksa i radionica. Problemi na koje smo naišli, a bilo ih je dosta, većinom su se rješavali u radionici u suradnji s kolegama bravarima i odabrali smo najbolje rješenje. Imali smo dobru i kvalitetnu ekipu i na kraju smo uspjeli u svojem zadatku, te smo u kratkom roku uspjeli napraviti Cybertruck'', poručila je.

Cijeli projekt izrade ovog neobičnog vozila propratila je i "Sync Media", koja će uskoro objaviti i nekoliko videoepizoda kroz koje će se prikazati čitav tok projekta, od rastavljanja, problema s kojima su se tvorci "mostarskog Cybertrucka" susreli, pa sve do predaje naručiocu.

Izvor: Instagram

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...