PANIKA U BEČU: Devet austrijskih policajaca u izolaciji ZBOG UHAPŠENOG BOSANCA

Tu nije bio kraj ovom slučaju. Tokom ispitivanja u stanici, 32-godišnji Bosanac je policajcima “uhvatio muštuluk” da je pozitivan na virus Covid-19!

  • Hronika

  • 12. Avg. 2020  12. Avg. 2020

  • 0

Odjeljenje austrijske policije za borbu protiv trgovine narkoticima organiziralo je opsežnu akciju u Beču. Najprije je na području Wilhelmstrassea uhapšen 31-godišnji Austrijanac i šest njegovih mušterija zbog prodaje i posjedovanja heroina.

Ispitivanjem uhapšenih austrijska policija otkrila je još dvoje posrednika u nedozvoljenoj trgovini: 32-godišnjeg muškarca i 29-godišnju ženu, oboje državljani Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni Bosanci zaustavljeni su i uhapšeni dok su napuštali stambenu zgradu u Meidlingu.

“Pružali su snažan otpor policiji koja je morala upotrijebiti silu”, izvijestila je bečka Državna policijska uprava.

Tu nije bio kraj ovom slučaju. Tokom ispitivanja u stanici, 32-godišnji Bosanac je policajcima “uhvatio muštuluk” da je pozitivan na virus Covid-19!

Uslijedilo je testiranje osumnjičenog u Socijalno-medicinskom centru Jug (Kaiser-Franz-Josef-Spital). Test je potvrdio da je Bosanac pozitivan pa je devet policajaca moralo otići u izolaciju. Osim trgovine drogom, Bosancu sada prijeti i optužnica za namjerno širenje virusa Covid-19.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...