LOŠE VIJESTI IZ FRANCUSKE: Rekordan broj zaraženih

U Francuskoj je u protekla 24 sata registrovano 2.524 novozaraženih virusom korona, što je rekord nakon ukidanja blokada.

  • Svijet

  • 12. Avg. 2020  

  • 0

Od početka pandemije u Francuskoj je virusom korona zaraženo 206.696 osoba.

U proteklih sedam dana prosječni broj novozaraženih povećan je na 1.810 što je najviše od 24. aprila kada je epidemija bila na vrhuncu a Francuska u potpunoj blokadi.

Francuske vlasti saopštile su da će policijske provjere biti postepeno pojačavane kako bi se osiguralo da ljudi nose maske gdje je to obavezno i da poštuju socijalnu distancu usljed novog rasta broja oboljelih.

"Nalazimo se na prekretnici i moramo angažovati policijske snage da vrše provjere", naglasio je portparol francuske administracije Gabrijel Atal.

Uprkos velikom rastu broja zaraženih, broj pacijenata u bolnicama sa covid 19 je i dalje u padu. Danas ih je manje za 121, čime je taj broj pao na 4.891, što je prvi put da je ispod 5.000 od 19. marta.

Broj osoba na intenzivnoj njezi, takođe je u padu i danas je manje za 12 na 379.

Umrlo je 18 osoba čime je broj preminulih povećan na 30.371.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...