TRANSFER-BOMBA IZ ENGLESKE: Brazilac Willian prešao u ljutog rivala Chelsea

Brazilski nogometni reprezentativac Willian potpisao je trogodišnji ugovor s londonskim Arsenalom, u koji je stigao nakon što mu je istekao ugovor s gradskim suparnikom Chelseajem.

  • Sport

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

Arsenal nije objavio finansijske detalje ugovora sa 32-godišnjim ofanzivnim veznim igračem, koji je karijeru započeo u brazilskom Corinthiansu, a 2007. je prvi put stigao u Europu, gdje je njegov prvi klub bio ukrajinski Šahtar iz Donjecka, u kojem je ostao šest sezona.

Odatle se nakratko preselio u ruski Anži, da bi potom u sljedećih sedam godina igrao za Chelsea, u kojem je ostvario 339 nastupa u svim takmičenjima te učestvovao u osvajanju dva naslova prvaka Engleske, jednog FA kupa i jednog trofeja u Europskoj ligi.

"Vjerujem da je on igrač koji kod nas zaista može napraviti razliku", izjavio je trener Arsenala Mikel Arteta, koji je dodao da su Brazilca pratili posljednjih mjeseci, jer su odlučili osnažiti napadački potencijal u veznom redu, te da u Willianu vidi igrača koji može participirati na tri ili četiri pozicije.

"Iskusio je sve u nogometnom svijetu, ali još je pokazao želju da dođe i doprinese da klub bude tamo gdje zaslužuje. Bio sam zaista impresioniran svim razgovorima s njim i time koliko je želio doći", kazao je Arteta.

Willian je uzvratio komplimentima svom novom treneru.

"U razgovorima mi je dao razloge da dođem u Arsenal. Rekao mi je mnogo dobrih stvari i zato sam došao. Mislim da s Artetom Arsenal ima dobru priliku da se ponovno bori za naslove u Premier ligi i u Europi i zbog toga sam veoma sretan", izjavio Willian koji se, osim na Arsenalovoj, našao i na meti Barcelone, a interes za angažman 32-godišnjeg igrača sa 70 nastupa u brazilskoj reprezentaciji pokazao je i član američkog MLS-a Inter Miami.

Arsenal nije objavio finansijske detalje ugovora, prenosi Hina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...