BEZ DOGOVORA O IZOLATORIJU U SKLOPU OPĆE BOLNICE: Novi sastanak u ponedjeljak…

Zgrada u krugu Opće bolnice (prostor bivše garnizone ambulante), u kojoj je planiran izolatorij, kako je ranije saopćeno iz Vlade KS, dobro je projektovana i nema problema s konstrukcijom.

  • Vijesti

  • 14. Avg. 2020  14. Avg. 2020

  • 0

U Vladi Kantona Sarajevo danas je održan sastanak na kojem je trebalo biti dogovoreno koliko je vremena i novca potrebno za uspostavljanje izolatorija u sklopu Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš”.

Međutim, do dogovora, kako saznaje "Faktor", nije došlo.

Sastanku su, osim članova Vlade KS, prisustvovali i predstavnici UNDP-a, koji je sad postao dio priče o projektiranju i formiranju izolatorija, te Opće bolnice, u čijoj neposrednoj blizini treba biti formiran izolatorij.

Međutim, umjesto dogovora, sastanak je prolongiran za ponedjeljak s obzirom na to da se nije mogla naći “zajednička riječ” s rukovodstvom Opće bolnice o tome koliko će to sve koštati i koliko će vremena trebati za uspostavu izolatorija.

Zgrada u krugu Opće bolnice (prostor bivše garnizone ambulante), u kojoj je planiran izolatorij, kako je ranije saopćeno iz Vlade KS, dobro je projektovana i nema problema s konstrukcijom. Međutim, taj objekt je potrebno prilagoditi po standardima kako bi zadovoljio određene higijenske i zdravstvene uvjete.

Otvorenje objekta u sklopu Studentskih domova na Bjelavama, koji je planiran kao privremeni izolatorij za pacijente s blažom i srednje teškom kliničkom slikom, i dalje je upitno zbog nepostizanja dogovora pod čijom će ingerencijom taj izolatorij raditi. Radi se o prostoru koji je već spreman za prijem pacijenata.

Iako je predloženo da njime upravlja Opća bolnica, s obzirom na to da se radi o “kantonalnom izolatoriju”, menadžment te ustanove odbio je prihvatiti tu odgovornost.

U ovom slučaju svakako ispaštaju građani s obzirom na to da je izolatorij u Studentskom domu spreman, ali rukovodstvo Opće bolnice ne želi preuzeti obavezu prema njemu, dok pripreme objekta u sklopu Opće bolnice iziskuju dodatno vrijeme i novac.

U nezvaničnim razgovorima s izvorima u Vladi Kantona Sarajevo, rečeno nam je kako su već “na rubu živaca” zbog odnosa Opće bolnice spram ovog pitanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...