LANČANI SUDAR KOD KRALJEVA: Povrijeđeno osam osoba

Osam osoba povrijeđeno je u sudaru četiri automobila na putu Kraljevo-Raška.

  • Hronika

  • 15. Avg. 2020  15. Avg. 2020

  • 0

U saobraćajnom udesu četiri putnička automobila koji se pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodio u subotu, oko 18 sati, u mjestu Progorelica na Ibarskoj magistrali, srećom nije bilo nastradalih, ali je povrijeđeno ukupno sedam osoba od kojih niko nije životno ugrožen.

Kako se pretpostavlja, udes se dogodio kada je vozač „seata“ kraljevačke registracije, krećući se prema Kraljevu iz nepoznatih razloga izgubio kontrolu nad vozilom, prešao u lijevu traku i udario u „folksvagen pasat“ tutinske registracije koji je dolazio iz suprotnog pravca, a potom i u „bmv“, njemačkih registraskih oznaka, koji je se takođe kretao u pravcu Raške.

Od siline udarca "bmv" se bez kontrole zarotirao na kolovozu i udario u "opel korsu" kraljevačke registracije koja se kretala iza „seata“.

Ovom prilikom povrijeđeno je ukupno osam osoba, od kojih dvoje djece, i oni su sanitetskim vozilima, kao i u privatnoj režiji, prebačeni u Opštu bolnicu "Studenica" u Kraljevu gde su i zbrinuti.

Kako Novosti.rs nezvanično saznaju, niko od povrijeđenih nije zadobio povrede opasne po život.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...