ANGELA MERKEL TVRDI: "Trend rasta zaraze može se kontrolisati"

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je zabrinutost rastom broja slučajeva koronavirusa u Njemačkoj, ali je kazala da je to još uvijek trend koji se može kontrolisati, izjavili su stranački izvori za dpa u ponedjeljak.

  • Svijet

  • 17. Avg. 2020  17. Avg. 2020

  • 0

U prvim razgovorima na visokom nivou Hrišćanskih demokrata (CDU) desnog centra, od ljetne pauze, Merkel je izrazila protivljenje daljnjem ublažavanju ograničenja, saopćili su izvori koji su učestvovali u raspravi.

Izvori navode da je ona također odbila da se izvjesno vrijeme omogući prisustvo navijača nogometnim mečevima.

Razgovori Merkel s ostalim vodećim ličnostima u CDU održani su online.

Broj zaraza koronavirusom potvrđenih u Njemačkoj u porastu je od kraja jula.

U ponedjeljak je javljeno o 561 novom slučaju širom Njemačke, sudeći po Institutu Robert Koch za kontrolu bolesti.

To je daleko niža cifra nego u prethodnim danima; ipak te brojke imaju tendenciju pada nedjeljom i ponedjeljkom zbog pauze u izvještavanju lokalnih zdravstvenih službi tokom vikenda.

U petak i subotu, dnevni rast slučajeva ponovo je nadmašio 1.400. Stope od više od 1.000 zaraženih posljednji put su viđene u maju.

Epidemija u Njemačkoj dostigla je vrhunac početkom aprila, s više od 6.000 novih slučajeva prijavljenih dnevno.

Do sada je 224.014 zaraza potvrđeno u Njemačkoj a  9.232 osobe su preminule.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...