PRVI ČOVJEK CIK-a POTVRDIO: Potpisan ugovor o štampanju glasačkih listića…

Kako je pojasnio Bakalar, sada bi trebala uslijediti prvo faza nabavke papira od podugovarača i potom štampanje glasačkih listića za predstojeće lokalne izbore u BiH, koji su planirani za 15. novembra.

  • Vijesti

  • 18. Avg. 2020  18. Avg. 2020

  • 0

Pravobranilaštvo Bosne i Hercegovine dostavilo je pozitivno mišljenje na Okvirni ugovor između Centralne izborne komisije (CIK) i firme "Unioninvestplastika" iz Sarajeva kao odabranog ponuđača za štampanje glasačkih listića te je sporazum potpisan u prošli petak.

Potvrdio je to u izjavi za Fenu predsjednik Centralne izborne komisije BiH Željko Bakalar, dodavši da je u ponedjeljak, 17. augusta, potpisan konačni ugovor između CIK-a i firme "Unioninvestplastika", piše "Faktor".

Prema okvirnom sporazumu, posao štampanja glasačkih listića, vrijedan 805.528 KM sa porezom na dodanu vrijednost (PDV), dodijeljen je firmi "Unioninvestplastika" Sarajevo.

Kako je pojasnio Bakalar, sada bi trebala uslijediti prvo faza nabavke papira od podugovarača i potom štampanje glasačkih listića za predstojeće lokalne izbore u BiH, koji su planirani za 15. novembra.

- Samo štampanje listića zavisit će od dinamike nabavke papira - zaključio je Bakalar.

Proces štampanja glasačkih listića odvija se u etapama. Prvo se štampaju listići za slanje poštom biračima izvan Bosne i Hercegovine, što bi se trebalo dogoditi krajem septembra, i prvo bi se trebali slati u prekookeanske zemlje, a potom i u ostale.

Predsjednik CIK-a smatra da bi ovogodišnji lokalni izbori trebali biti održani kako je i planirano, 15. novembra u cijeloj BiH i 20. decembra u Mostaru, ukoliko se ne dogode neke nepredviđene situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa (Covid-19).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...