VUKANOVIĆ OBJAVIO DOKAZE: Dodikov veoma blizak prijatelj i saradnik osnivač je SDS-a, plaćao je članarinu sve do…

Na početku političke karijere, do izbijanja rata, Govedarica je redovno plaćao članarinu SDS-u od 100 tadašnjih jugoslavenskih dinara.

  • Mini market

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 0

Pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica, veoma blizak i odan saradnik Milorada Dodika, jedan je od osnivača i najstarijih članova Srpske demokratske stranke. To potvrđuje i članska karta SDS-a iz 1990. godine s rednim 375/90. Pokazuje da je Milimir bio među prvim članovima, 375. u cijeloj stranci od osnivanja, i da se kao mlad, sa 19 godina, priključio SDS-u kao nacionalnom pokretu srpskog naroda u BiH.

Na početku političke karijere, do izbijanja rata, Govedarica je redovno plaćao članarinu SDS-u od 100 tadašnjih jugoslavenskih dinara. Dok je SDS bio na vlasti Milimir i njegova porodica pomalo su „medili“ i bili bliski SDS-u, ali se nakon 2006. i povratka Dodika na vlast situacija mijenja, a od policajca i inspektora Govedarica napreduje do pravobranioca. Milimir Govedarica nije jedini, već je jedan od stotinu visokih funkcionera SNSD-a i saradnika Milorada Dodika koji su bili njegovi veliki protivnici dok je bio u opoziciji, a potom su poslije promjene vlasti promijenili ćurak, napustili SDS i priklonili se Dodiku kako bi dobili sinekure i funkcije.

Sa promjenom strane, značajno se poboljšao položaj i imetak pravobranioca Republike Srpske, koji slabo brani državnu imovinu, koja stalno propada, poput "Alumine" i FG Birač, koja se čerupa, a Govedarica je član Odbora, ali zato zna zaštiti i umnožiti lični posjed i imovinu, što pored penthausa u centru Trebinja, govori i vila pored Titove u Lastvi pored Trebinja, piše na svom blogu Nebojša Vukanović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...