VLAST JE SLATKA I SLAĐA NE MOŽE BITI: Esed Radeljaš ponovo želi u politiku, kandidirao se za načelnika u Ustikolini

Poznavaoci prilika u Ustikolini kažu da će utrka za prvog čovjeka ove općine biti veoma neizvjesna.

  • Politika

  • 19. Avg. 2020  19. Avg. 2020

  • 1

Esed Radeljaš, osnivač Stranke za bolje Goražde, bivši zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i ministar u Goraždu, ponovo je kandidat ove stranke za načelnika općine Foča u FBiH (Ustikolina), saznaje Klix.ba.

Radeljaš je bio kandidat za načelnika ove općine i prije četiri godine, kada je izgubio od aktuelnog načelnika Zijada Kunovca iz SDA.

Do sada je poznato da će u utrci za načelnika ove općine, uz Radeljaša, biti Mensud Borović iz SDA, bivši poslanik ove stranke u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, i Mujo Sofradžija, predsjednik Mjesne zajednice Cvilin, koji se kandidovao kao nezavisni kandidat.

Kandidature za načelnika prijavile su i A-SDA i SBB, ali još nije poznato hoće li imati i kandidate za načelnika.

Poznavaoci prilika u Ustikolini kažu da će utrka za prvog čovjeka ove općine biti veoma neizvjesna.

Radeljašu je, bar kako je tada naveo u intervjuu za Klix.ba, jedan od motiva za kandidaturu na prošlim izborima za načelnika općine Foča u FBiH bio upravo Mesud Borović, za kojeg je istaknuo da je glavni zagovarač njegove smjene sa pozicije tadašnjeg ministra privrede BPK Goražde.

Radeljaš, čiju su političku karijeru istovremeno obilježile značajne pozicije koje je obavljao, ali i brojni sudski sporovi, još se nije oglasio u javnosti u vezi s novom kandidaturom.

Za sada je poznato da se Stranka za bolje Goražde kandidovala na izborima u Foči u FBiH i Doboju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...