“PAO” TOKOM RUTINSKE KONTROLE: Bosanac uhapšen nakon 16 godina potrage zbog...

Uzimanje otisaka prstiju i ulazak u policijsku arhivu otkrili su identitet muškarca.

  • Hronika

  • 25. Avg. 2020  25. Avg. 2020

  • 0

U ponedjeljak, 24. augusta, oko 22 sata njemačka savezna policija zaustavila je sredovječnog muškarca na glavnoj željezničkoj stanici u Düsseldorfu.

Muškarac nije imao kod sebe validne identifikacione dokumente, umjesto čega je pokazao sumnjive “papire” napravljene na ime kojim se predstavljao, čemu treba dodati nedosljednosti u prikazanim ličnim podacima.

Bio je to dovoljan razlog da ga uniformirani službenici privedu u policijsku stanicu zbog utvrđivanja identiteta.

Uzimanje otisaka prstiju i ulazak u policijsku arhivu otkrili su identitet muškarca: Priveden je 46-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine za kojim je javno tužilaštvo Kölna još prije 16 godina izdalo nalog za hapšenje zbog pokušaja ubistva.

Nakon privođenja i utvrđivanja identiteta, Bosancu je određen pritvor, a bit će odmah izveden pred sudiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...