DRAMATIČNO NA PODRUČJU KANTONA SARAJEVO: SIPA u akciji "Stršljen" zaplijenila pola kilograma kokaina, bit će i hapšenja…

U toku su pretresi osoba, stambenih i poslovnih objekata te pokretnih stvari na tri lokacije na području Kantona Sarajevo.

  • Hronika

  • 27. Avg. 2020  27. Avg. 2020

  • 0

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, započeli operativnu akciju kodnog naziva "Stršljen", usmjerenu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

- U toku su pretresi lica, stambenih i poslovnih objekata te pokretnih stvari na ukupno tri lokacije na području Kantona Sarajevo. Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela organizovani kriminal, u vezi s neovlaštenim prometom opojnim drogama. Više informacija o rezultatima operativne akcije "Stršljen" bit će poznato nakon realizacije naredbi Suda BiH i Tužilaštva BiH – kazao je portparol SIPA-e Luka Miladinović.

"Faktor" nezvanično saznaje da je otkriveno i oduzeto više od pola kilograma kokaina.

Pod policijskom kontrolom zasad su dvije osobe, koje će, najvjerovatnije, biti uhapšene.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...