BH TELECOM DOBIO DIREKTORA: Na funkciji će ostati 4 godine…

Kahriman je do sada bio vršilac dužnosti generalnog direktora, a na novoj funkciji će se zadržati četiri godine.

  • Ekonomija

  • 28. Avg. 2020  28. Avg. 2020

  • 0

Nadzorni odbor "BH Telecoma", uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH, imenovao je Sedina Kahrimana za generalnog direktora ovog dioničkog društva.

Kahriman je do sada bio v. d. generalnog direktora, a na novoj funkciji će se zadržati četiri godine.

Vlada FBiH je, također, dala saglasnost Upravnom odboru Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite – Ljubuški za imenovanje Marijana Čuvala za direktora ove institucije.

Data je prethodna saglasnost i za razrješenje članova Nadzornog odbora JP "BH Pošta" d.o.o. Sarajevo zbog isteka mandata, a za vršioce ovih dužnosti imenovani su Denis Zahirović, Mesud Ajanović, Nurdin Sadiković, Muvedet Šišić, Amir Karić, Zijo Brzina i Žarko Pušić.

Data je prethodna saglasnost Nadzornom odboru "BH-­Gasa" d.o.o. Sarajevo za donošenje odluke o imenovanju Rijada Mutapčića za vršioca dužnosti izvršnog direktora za proizvodnju i transport gasa ovog privrednog društva do 25. oktobra 2020. godine, kada istječe mandat člana Uprave direktora "BH-Gasa".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...